Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

"ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΕΗΝΕΛΟΠΗ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΑ"

Ενα Σαββατιάτικο απόγευμα περνοδιαβαίνωαπο το Παπσωτηρίου της εξοτική Κομοτηνής και βλέπω ένα βιβλίο της Διβάνη με τον παραπάνω τίτλο. Μπαρούφες-εντυπωσιακοί τίτλοι, για να πουλήσουν σκέφτομαι.Οπως εκείνο το αδιάφορο βιβλίο "Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη". Μωρέ τι μας λες;Σοβαρα;

Πέρα απο αυτό, συμφωνώ.Σαφώς και η Πηνελόπη ήταν ηλίθια. Τι περίμενε δηλαδή;; Εναν Οδυσσέα;;; Εν μέρει άξιζε η προσμονήξ, επειδή και καλά θεωρήθηκε ένδοξος άντρας απο τους συγχρόνους του. Ε και ; Δεν ήταν αυτός που πολέμησε και κατέσγαξε ανθρώπους " για ένα πουκάμισο αδεινό; Για μια Ελένη;;;". Σαφέστατα. Αρα, περίμενε έναν κατακτητή, έναν δολοφόνο που στα μάτια του λαού αναγορεύτηκε ήρωας.

Δευτερον, η Πηνελόπη ήταν ηλίθια, επειδή η προσμονή της ήταν καθαρα μονομερής. Ο Οδυσσέας και τις Κιρκες του είχε κι άλλες πολλές ωράιες γυναίκες, φαντάζομαι, θα γλέντησε. Απεναντίας, η ηλίθια η Πηνελόπη είχε 40 άντρες να την περικυκλώνουν και δεν συνευρέθη με κανέναν ποτέ, έτσι λέγεται τουλάχιστον. Για ποιό λόγο; Μα ο εκλεκτός της θα ερχόταν.Δεν την χρίζω χαζή, επειδή περίμενε τον ερωτα της. Αξίζει να περιμένεις τον ΕΡΩΤΑ ΣΟΥ, αλλά ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ οτι κι αυτός σε περιμένει ΜΟΝΟΣ όχι με γυναίκα άλλη πάνω του ή απο κάτω του, αναλογως πώς θα τους πετύχεις και πώς βολεύονται τα παιδιά.

Τρίτον, δεδομένων των πηδημάτων του Οδυσσέα, ακόμα κι αν η Πηνελόπη πήγαινε με κάποιον απο αυτούς, η μεταξύ τους σχέση δεν θα άλλαζε, Και δεν θα άλλαζε διότι η καρδιά της δόθηκε στον Οδυσσέα κατά την ιστορία. Κι αυτό σημαίνει πως απλά θα έκανε λίγη γυμναστική με τους άλλους επίδοξους και ου ολίγους γκόμενους.

Βέβαια και στην Οδύσσεια παρουσιάζεται η συντηρητική άποψη για την γυναίκα, που τότε ήταν πολύ φυσική. Μια γυναίκα με έντονη σεξουαλική ζωή είναι μεμπτής ηθικής, ενώ στον άτρνα η έντονη σεξουαλική ζωή εκλαμβάνεται ως ένδειξη μαγκιάς ή ανδρισμού ακόμα χειρότερα. Απλά ο ανδρισμός δεν δημιουργείται και δεν εξαρτάται απο τον αριθμό γυναικώς που θα έχει κανείς στο κρεβάτι του. Αλλο πράγμα είναι ο ανδρισμός, " η μαγκιά" του να πράττεις ο,τι λες και να λες αλήθειες. Εκεί σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα κι όχι να γαμάς αβέρτα, για να σου βάλουμε την ταμπέλα "ΑΝΤΡΑΣ". Ετσι, η Πηνελόπη αν πήγαινε με άλλον άντρα, θα ταν πόρνη. Ο κύριος Οντι όμως συγχωρέθηκε απο την κοινωνία κι απο την Πηνελόπη και γύρισε ξανά στην γυναικούλα του που τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες και όχι μόνο.

Αδικο αναμφίβολα.Μη φανώ οτι είμαι υπερ της απιστίας. Σαφώς δεν είμαι. Είμαι υπερ της αμοιβαιότητας όμως. Αξιώνεις απο τον άλλον μονογαμικότητα, όταν είσαι μονογαμικός και πολυγαμικότητα όταν κι εσύ είσαι πολυγαμικός. Αν πληγώνεσαι απο την μία ή την άλλη κατάσταση ή πληγώνεις, απλά αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά. Παντα ΨΗΛΑ!.

Και γιατί η γυναίκα να είναι πάντα η απροστάτευτη, η εκμεταλλευόμενη απο τον άνδρα, που την παρασύρι σε σωματικές ηδονές; Τι κατηγορία είναι αυτή προς τους άντρες; Γιατί τόση υποτίμηση της γυναίκας;;; Αν δεν ήθελε να κάνει σεξ απλά δεν θα έκανε. Κι αν κάνειδεν ικανοποιεί μόνο τον άνδρα, αλλά κι εκείνη ικανοποιείται απο κείνον. Δεν είμαστε αιχμάλωτες στο φύλο μας, όσο κι αν μερικές γυναίκες παρουσιάζουν προφίλ "γατούλας". Γιατί αρκετές ασπάζονται ασυνείδητα την θέση τους ως κατώτερες, όταν λένε οτι δεν θα κάνουν την χάρη στον άντρα να του κάτσουν. Καπελίτσα μου όμορφη, σεξ ως χάρη δεν κάνεις. Κι αν το βλέπεις έτσι, χάρη κάνεις ΚΑΙ σ' εσένα. Και εν τέλει αν σέβεσαι το σώμα σου και τον εαυτό σου εν γένει, δεν το παραδίδεις απο δω κι απο κει για να κάνεις "χάρες". Τα παραδίδεις εκεί που ΘΕΣ να το παραδώσεις.

Και μετά υπάρχει κι η άλλη άποψη.Οτι οι γυναίκες είναι συναισθηματικές, ενώ οι άντρες οχι. Αυτό που το βρήκαμε γραμμένο δεν ξέρω. Αλλά κι αν ισχύει έστω και στο ελάχιστο, έχω να πω πως είναι κι αυτό μαθή. Μαθαίνουμε τα κοριτσάκια οτι για να κάνουν σεξ πρέπει να γίνουν 16-17-18 και να είναι και ερωτευμένα με το παλικάρι. Τα αγοράκια πάλι έχουν το ελεύθερο απο την κοινωνία να κάνουν σεξ απο τα 13-14, για να μην βρεθεί μια "σκύλα" και τα πληγώσει. Αρα, η γυναίκα δεν είναι ex natura πιο συναισθηματική, ίσως γίνεται ως ένα βαθμό. Αλλά απο την άλλη της επιβάλλον να γίνει συναισθηματική. Πάντως ο συναισθηματισμός δεν έχει σχέση ουδεμία με το φύλο. Γιατί εχω συναντήσει υπερευαισθητους άντρες και αναίσθητες και κυνικές γυναίκες. Γι αυτό κι όταν ακούω τις κοπελίτσες να λένε " είναι γουρούνια ολοι οι άντρες, χοντρόπετσοι", πολύ νευριάζω. Είναι όλα δηλαδή θέμα φύλου;;; Εν τέλει δεν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ο συναισθηματισμός;;; Και η ιδιοσυγκρασία δεν σχετίζεται άρρηκτα με την οικογενεια μας, τα προτυπα μας, τα ερεθισματα μας, τα βιωματα μας εν συνόλω ;;;

Αυτές οι γενικεύσεις θα μας φάνε! Το να λες "ολοι " είναι φασισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου